keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Kannuksen treenit

Eilen ajeltiin koirien kanssa Jyväskylästä tänne pohjanmaalle. Aikataulu oli taas varsin tiukka, sillä lähdimme ajelemaan pohjanmaata kohti vähän ennen kahta, ja olimme perillä n. 16.40. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan Hoffien treenit alkoivat Kannuksessa klo 18.00, ja treeniaikaa oli varattu kaksi tuntia. Ylivieskasta kannukseen ajelee vajaan tunnin, joten luppoaikaa meille ei kauheasti jäänyt :D

Treeni paikalla oli meidän lisäksi kolme muuta koirakkoa. Treenit sujuivat hallissa varsin sopuisasti, vaikka hallissa työskenteli monta koirakkoa samanaikaisesti. Luka pääsi ensiksi tutustumaan halliin, ja kyllähän se uusi paikka Lukaan taas vaikutti, sen verran hilsettä pukkasi saman tien. Siitä huolimatta Lukalla säilyi edelleen into tehdä tottelevaisuusliikkeitä, eikä se enää edes ota vieraista tekijöistä niin paljon häiriötä kuin aikaisempina vuosina. Ja jopa keskittymiskyky on paljon aiempaa parempi vieraassa tilanteessa. Luka keskittyy paljon entistä enemmän minun kanssa tekemiseen. Kaiken kaikkiaan olin jälleen vallan tyytyväinen meidän yhteiseen treeni-fiilikseen!

Sanomattakin on tietysti selvää, että tuo meidän pieni energiapakkaus oli välittömästi sinut uuden treenipaikan kanssa. Ei haitannu vieraat koirat, ihmiset tai sisähalli, tietysti mielenkiinnolla tutkittiin uutta ympäristöä. Sitten kun aloitettiin hommat, Jane oli välittömästi mukana. Intoa oli niinkin paljon, että alussa meinasi mennä vähän kaikenlaisten liikkeiden tarjoamisen puolelle ja lieväksi höösäykseksi, mutta parmempi aina niin päin, että intoa on liikaa! Otettiin luoksetuloja, jotka meni kohtalaisesti ja välillä oikein kivastikin. Edelleen törmäkysen kanssa saa olla tarkkana. Asento on kyllä yleensä suora. Jäävät, hyppy ja seuraamiset meni myös oikein kivasti. Aluksi kun intoa oli vähän liikaa, niin seuraamisessa Jane saattaa lähteä edistämään, erityisesti juoksussa. Mutta monta hyvää seuraamispätkääkin tehtiin. Kummassakaan koirassa ei näkynyt kyllästymisen merkkejä, vaikka treenattiin ihan pitkät pätkät. Kiva juttu!

Ensi viikon tiistaina olisi tarkoitus mennä jälleen Kannuksen treeneihin. Odotan sitä kyllä innolla!

Ennen kuin lähdettiin ajelemaan Jyväskylästä käväistiin myös eläinlääkärillä, kun Jane on puistellut päätä pari päivää. Selvästi korvassa joku kutittaa. Korvat oli kuitenkin siistit, enkä niistä juuri punoitustakaan löytänyt. Käytiin sitten kyselemässä vinkkejä ja hakemassa varmuuden vuoksi tippakuuri, jos kutina ei mene ohi pelkällä kortisonivoiteella.

1 kommentti:

Susann kirjoitti...

Lämmin treenihalli kuulostaa mukavalta :) Ja meno koirien kanssa, treeni-intoa sinne. Toivottavasti Janen korva ei ala pahemmin vaivaamaan.Täällä valmistaudutaan h-hetkeen, luultavasti tänään myöhään tapahtuu...