keskiviikko 5. tammikuuta 2011

KeHo:n kannustuspalkinto 2010 ja kennelyskä

Viime vuosi päättyi mukavissa tunnelmissa kun Minulle, Lukalle ja Janelle myönnettiin Keski-Suomen hovawarttien kannustus palkinto vuodelta 2010. Kiitos vaan muille jäsenille kannustuksesta! :D Kotiin viemisinä oli suuri kiertopokaali ja toinen pokaali joka jää pysyvästi meille sekä koirille herkkuluita purtaviksi. Saimme tietysti myös vaatimuksen kirjoittaa hoffi-lehteen pienen jutun.

Tilasin itselleni ja koirille joululahjaksi vetovyön. Nyt on sitten harjoiteltu sen käyttöä. Alku oli hieman hankalaa, kun on aina opetettu, ettei hihnassa saa vetää. Pikkuhiljaa koirat tuntuvat hoksaavan mikä on homman nimi, kun valjaat puetaan päälle. Seuraavaksi pitäisi varmaan puuttua myös kaikenlaiseen haisteluun ja höynäilyyn, jottei veto katkea vähän väliä. No eipä se ole niin vakavaa, sillä kokeillaan tätä nyt aivan vaan omaksi iloksi. Olen kyllä jo tässä muutaman viikon aikana ehtinyt olemaan todella tyytyväinen ostokseeni, sillä vetovyö on todella mukava kun kädet saavat olla vapaana hihnanpidosta ja samalla koirasta tulee apua hölkkään, lumessatarpomiseen, rinteenkipuamiseen ja hiihtoonkin. Eli todella monikäyttöinen vekotin koiran kanssa luonnossa liikkumiseen! Suosittelen! Erityisesti suksilla on mahdollisuus hurjaankin vauhtiin, mutta tällöin on hyvä, jos koirilla on hiljentämis- ja pysähtymiskäskyt hallussa ;D Suosittelen myös kaikille hovawartin kokoisen koiran kanssa hiihtäjälle pikalukkoa hihnan irroitukseen, sillä joskus sille voi olla tarvetta!

Uusivuosi alkoikin sitten aika synkissä merkeissä. Luka aloitti yskimisen ja aivastelun sekä liman oksentamisen. Etsin hädissäni täältä jonkun joka määräisi meille jotain lääkettä. Ainut paikka, johon saatiin yhteys oli raviradanhevosklinikan yhteyteen perustettu pieneläinklinikka, joka vaikutti vähintäänkin epämääräiseltä verrattuna keski-suomen klinikoihin. No tärkein tuli kuitenkin hoidettua, eli saatiin resepti lääkkeisiin ja diagnoosiksi KENNELYSKÄ. No nyt yskii sitten Janekin, niin kuin olettaa saattoikin. Luka vaikuttaa kuitenkin olevan jo parempaan päin, joten ehkä flunssasta selvitään ihan ilman lääkkeitäkin. No, ollaan taas toisten koirien tapaamiskiellossa ja reippailuakin pitää nyt rajoittaa.

Tautia tapaamattomille tiedoksi, että kennelyskä on yleisnimitys koiralla oleville virusperäisille flunssille. Tartunnan voi saada muista koirista tai koiran eritteistä lenkkipoluluilla tai treenipaikoilla.

Tuntuu älyttömältä, että juuri me saadaan kaiken maailman koiratäit ja kennelyskät, vaikka meidän koirat ei edes juuri koskaan ole suorassa kontaktissa muihin koiriin!!!! No toivottavasti flunssaoireet katoavat pikapikaa ja päästään taas normaaliin touhuamisen tahtiin.

Kaikesta huolimatta meidän porukka toivottaa kaikille oikein mukavaa, hyvää, aktiivista ja tervettä vuotta 2011!

6 kommenttia:

Aku kirjoitti...

Onnittelut palkinnoista, joko palkintokaappi on hommattu:)

Ostitko kahdenkoiran vetoliinan ?

Jos vetoon haluaa lisävauhtia kannattaa käyttää "jänistä" edellä.

Johanna ja Halla kirjoitti...

Onnea ja kaikkea hyvää teidänkin vuoteen 2011! Pikaista paranemista koirustimille! Ja myöhästyneet onnittelut Janen BH:sta :)

Johanna ja Halla kirjoitti...

Äh, se ajankohtaisin onnittelu unohtui, eli ONNEA kannustuspalkinnosta! :)

Anna kirjoitti...

Kiitos!
Ostin vaan yhden koiran liinan. Ajattelin, että ainakin tässä vaiheessa, kun yhteistyötä mokoman vehkeen kanssa vasta harjoitellaan, on turvallisempaa olla yhden koiran kanssa. Ja eihän se sitten ole kummoinenkaan sijoitus ostaa joskus myöhemmin sitä kahden koiran liinaa, jos alkaa siltä tuntumaan...

Susann kirjoitti...

Onnea kannustuspalkinnosta :)
Kyllä teillä tosiaan käy epäonni noiden tarttuvien tautien kanssa, toivotaan jotta menee nopeasti ohi ja pääsette normaaliin arkeen. Rapsut koiruuksille.

Pipo kirjoitti...

Onnea pokaalista ja treenitsempit tälle vuodelle!!!