sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Treeniä ja polskuttelua

Viime torstain tottelevaisuus treeneissä mukana oli vain Jane. Luka jatkoi vielä lepäilyä kotona, vaikka virtaa alkaa ollakin koirassa jo ihan normaalisti. Treenit Janen kanssa menivät ihan mukavasti. Edelleen seisomista pitää harjotella ja luoksetulon suoraa istumisasentoa edessä. Otettiin myös porukalla paikalla makuuta. Kerran taisi Jane nousta. Siinä vaiheessa kun viereisen koiran omistaja käy välipalkkaamassa koiraa, alkaa Janellakin häntä väpättää tyyliin mulle kans mulle kans, ja sit Janen keskittyminen saattaa sen verran herpaantua että neiti nousee ylös. Treeniä, treeniä.


Kävin katsomassa Keski-Suomen kennelkerhon Vepe-treenejä. Aikamoista hässäkkää oli :) ja suurin osa osanottajista koostui noutajista. Ajattelin että voisin käydä Lukan kanssa tutustumassa lajiin, kun siltä sujuu hoffimaiseen tapaan tuo polskuttelu aika mukavasti. Ollaan treenattu nyt kotona tavaran viemistä ihmiseltä toiselle. Näin olisi tarkotus valmistella koiraa viemään tavaraa rannasta veneeseen. Tuo tavaran kuljettaminen alkoi sujua yllättävänkin hyvin! Toinen asia mitä pitäis harjotella on köyden hakeminen vedestä, se köysi kun tuppaa olemaan aika huomaamaton siellä vedessä.


Jane kävi myös toissapäivänä ensimmäistä kertaa uimassa. Oli kyllä sen näköstä räpiköintiä, että ei meinannut emännän ilme pysyä peruslukemilla. Ensimmäisen uintikerran jälkeen Janea ei oikeen enää innostanut mennä uimaan asti. Sen verran shokeeraava tais olla tuo ensimmäinen uintikerta :D No eilen sitten jatkettiin tutustumista vesielementtiin. Jane pääsi jo juonesta kiinni ja oli innoissaan lähdössä hakemaan keppiä vedestä, tosin tyyli oli edelleen jonkin verran, sanottaisiinko, erikoinen :D Neiti läpsyttelee etukäpälillä uintiliikkeitä niin, että se kauhoo veden päältä, jolloin vesi tietysti räiskyy Janen naamalle. Huvittavan näköstä touhua :D Pitää varmaan hankkia Janelle uimalasit :D


Nyt on myös Hovawart ry:n kesäleirin osallistumismaksu maksettu. Janen kanssa osallistutaan siis puoleksi viikkoa hakukoulutukseen, ja paikalle olisi tarkoitus saapua tiistaina. Sen lisäksi ilmoitin molemmat koirat Laukaan kaikkien rotujen näyttelyyn heinäkuulle. Tervakoski muhii vielä mietintämyssyssä.

Ei kommentteja: