maanantai 11. toukokuuta 2009

KeHo:n tottistreenit

Vähän tottelevaisuus kuulumisa treeneistä. Lukalla ei taas ollut into mitenkään ylimmillään, tehtiin muutama juttu ja sitten koira autoon. Mielestäni se aiemmin auttoi tuhon Lukan kyllästymiseen, että tehtiin sen kanssa kentällä vaan hetken aikaa kivoja juttuja. Kotosalla voidaan sitten hinkata ehkä pikkuisen enemmän, välillä ei sielläkään.

Jane taas höseltää alkuun vähän liiankin kanssa. Se tarvii sellaisen pienen rauhoittelu hetken kun sen ottaa autosta ulos. Sillä on kauhea into päästä tekemään juttuja, mutta siinä innossa se ei oikein pysty kuuntelemaan mitä siltä pyydän ja toisaalta se ehtii tarjota miljoona eri juttua, jos makupala ei tule oikeasta suorituksesta salamana. Sitten kun se on saanut purettua suurimman innostuksensa se tekee todella innokkaasti töitä ja kuuntelee tarkkaavaisesti. Sen kanssa on todella mukava tehdä töitä. Se on hyvin motivoitunut ja sen takia aikaa ei tarvitse kuluttaa siihen, että saisi koiran innostumaan yhdessä tekemisestä, vaan voi keskittyä liikkeiden harjoittelemiseen. Pitää yrittää kuitenkin pitää treenit riittävän yksinkertasina, eikä sortua opettamaan liian monia liikkeitä yhtä aikaa ja pitää samalla mielessä se ettei tee treeneistä liian vaikeita ja vaadi Janelta enemmän kuin mitä olen sille opettanut.

1 kommentti:

Susann kirjoitti...

Toi työhalukkuus ja into on juuri se mistä Elsassa pidän, hyvä että se on siirtynyt pennuillekin :) Ja kyllä se keskittymiskyky sieltä tulee iän mukana, toivottavasti.. Elsalla lyö yli vain agilityssä, muuten pysyy ihan kuosissa :) Rapsut molemmille koiruuksille.