keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Jane Match Showssa



Osallistuttiin Janen kanssa eilen Jyväskylässä pidettyyn Match Showhun, eikä turhaan, sillä Jane oli hienosti penturyhmän punasten 2 ja BIS2! Pentuja oli saapunut paikalle ihan kiitettävästi, joten kilpakumppaneita riitti. Sää ei ollut ihan paras mahdollinen, kylmä ja vettäkin tihuutti. Jane sai kiitosta kauniista käytöksestä ja hyvästä luonteesta, sekä läheisesti roduntuntevan tuomarin positiiviset kommentit pään hyvästä pigmentistä.

Tämä oli Janen ensimmäinen varsinainen koiratapahtuma, jos treenejä ei oteta huomioon. Joten oli syytäkin jo käydä harjoittelemassa tilannetta, sillä heinäkuussa edessä on Laukaan näyttely. Luotin siihen, että Jane osaisi käyttäytyä edes joten kuten, mutta silti olin varautunut myös huonompaan käytökseen, sillä Jane ei ole tottunut hihnassa ollessaan muiden koirien läheiseen kontaktiin.

Aluksi kun tultiin Janen kanssa kisa-alueelle, Janea selvästi jännitti uusi tilanne. Häntä oli matalalla ja selustaa piti vahtia tarkkaan. Mentiin kentän laidalle, vähän rauhallisempaan kohtaan, ja sieltä Jane sai tarkkailla tilannetta ihan rauhassa. Tämä näyttikin vakuttavan tytön siitä, ettei alueella näytä tapahtuvan mitään uhkaavaa. Jane otti rennosti ja makoili maassa. Välillä olisi tehnyt mieli mennä katsomaan muita koiria ja Jane katseli niitä häntä heiluen. Kerran kun joku meni koiransa kanssa ohi juosten taisi Janelta päästä pienen pieni "puh". Kaiken kaikkiaan Jane otti tilanteen todella hienosti ja tarkkailutilanteen jälkeen Janella ei ollut enää mitään ongelmaa olla tiiviimmässä porukassa.

Kehässä Jane ei ollut toisia koiria huomaavinaankaan. Tässäkin tilanteessa ahneus vie pitkälle. Kun makkaraa on tarjolla, katoaa nähtävästi kaikki muu ympäriltä. Ryhmäkehässä se ei vetänyt ollenkaan edellisen perään, eikä välittänyt mitään takana tulevista. Seisotustilanteessakin, vaikka Janen takana aivan lähellä oli pieni koira, ja jouduin aina välillä pyöräyttämään Janen ympäri, että sain sen seisomaan paremmin, niin se ei välittänyt mitään tästä koirasta, vaikka oli aivan nenät vastakkain sen kanssa. Ainoastaan hampaiden näyttö ja tuomarin kopelointi olisi voinut sujua paremmin. Niistä tilanteista neiti yritti vähän luistaa tilanteesta. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että tuomari oli sateenvarjoineen kumartuneena Janen päälle. Joka tapauksessa lisää treeniä sen suhteen. Kaiken kaikkiaan olen kyllä huiman tyytyväinen Janen käytökseen! Lopuksi Jane sai palkaksi leikkiä palkinnoksi saamallaan narupatukalla, sekä kaikki loput taskusta löytyneet makkarat. Jane oli ilmeisen tyytyväinen :D

6 kommenttia:

Susann kirjoitti...

Onnea onnea, TOSI hienosti suoriuduttu ekasta näytelmöinnistä :) Ja onnea sinne Laukaalle !

Nina kirjoitti...

Hieno suoritus! Onnea Laukaalle!!

Sanna ja Luga kirjoitti...

Onnea! Sieltähän se ensimmäinen pokaali tuli :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Janelle

T: Aku

Unknown kirjoitti...

onnea missiuran aloituksesta blondille1

Anna kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!