keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Luka viisi ja agia

Luka täytti eilen 5. Synttäreitä ei suinkaan unohdettu, mutta en vaan eilen kerennyt sivuja päivittelemään. Onnea Hoffipoffi Eeläisille ja myös hetki sitten juhlineille Hoffipoffi Deeläisille viisivuotissyntymäpäivänjohdosta!!! Erityis onnittelut lähtee Hoffipoffi Elviiralle eli Hallalle! Syntymäpäiviä juhlittiin järvessä viilentyen ja herkkuja syöden. Janen syntymäpäiväkakku vähän niinku jäi, joten saivat sitten kumpikin "syntymäpäiväkakkunsa" eilen. Eipä tässä voi muuta todeta, kuin että kyllä ne vuodet vaan vierii eteenpäin... toisaalta se hirvittää, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Meillä aina kilpaillaan, kuka saa lenkittää Lukaa, kun se on niin aikuinen ja fiksu ja hyvinkäyttäytyvä, vaikka kyllä niitä hoffimaisia hönöilykohtauksiakin aina vähän väliä tulee, jolloin on kyllä fiksuus kaukana. No joka tapauksessa 5-vuotias hoffinketale alkaa mielestäni lähennellä täydellisyyttä ;D

Agilityssä ollaan käyty nyt Janen kanssa yhdessä kaksi kertaa. Ekalla kerralla tutustuttiin keppeihin, renkaaseen, A-esteeseen ja hyppyesteisiin. Jane käyttäyty supermiellyttävästi! Ilma oli lämmin, joten istuttiin aina varjossa odottamassa omaa vuoroa. Jane otti rennosti ja makoili väliajat, eikä piipannut yhtään. Jane ei myöskään välittänyt muista koirista, vaikka tulivat välillä aika lähellekin, ei edes vaivautunut maasta ylös nousemaan! Esteitä suoritettaessa Jane taas oli ihan täysillä mukana. Vetää keppejä niinkuin joku hullu, kunhan omistaja pysyisi perässä, hyppii esteitä ja menee renkaasta, eikä oudommatkaan esteet ole Janea vielä hetkauttaneet. A-este on aika työläs Janen mielestä, ja silloin se saattaa yrittää kiertää esteen. Ainakin näin äkkiseltään näyttäis, että vauhtia ei ainakaan tule hirveästi uupumaan. Vaikeuksia tuottaa oikealla puolella oleminen, kun tokossa on aina ollut vasemmalla puolella. Toivottavasti päästään kuitenkin pian irti siitä, että Jane hakeutuu vasemmalle puolelle ja alkaa toimimaan vapaammin kentällä. Jane tulee myös aika helposti luokse palkan perässä. Esim. kun yritin saada sitä hyppäämään kerralla kahden esteen yli, ja ohjaan sitä niin, että mennään yhtä matkaa, niin se kaartaa ekan esteen jälkeen luo, jolloin toisen esteen yli onkin hankala enää hypätä. Ongelmaa ei ole silloin jos olen koiran edellä, ja ennätän toisen esteen vierelle jo kun Jane hyppää ensimmäisestä. No, eihän meillä oikeasti vielä tässä vaiheessa ole mitään ongelmia :) kunhan tutustutaan esteisiin ja lajiin! Tämä on vaan tällasta ohjaajan hössötystä.

Toisella kerralla otettiin jälleen kepit, hyppyesteitä ja A-este sekä uutena pituus. Pituuden kanssa Janella ei ollut mitään ongelmaa yhtä vauhdikkaasti meni kuin muutkin esteet. Keppien pujotelussa Jane koitti aika useasti, että voisiko homman hoitaa jotenkin vähän yksinkertaisemminkin, tai sitten ohjaaja oli vain kertakaikkisen huono. Monta onnistunuttakin suoritusta kuitenkin saatiin! Hyppy esteet ok. A-esteellä ensimmäisellä kerralla kokeili voisiko esteen kiertää, mutta muuten kiipesikin todella hyvin ja vauhdikkaasti sekä pysähtyi hienosti loppukontaktille. Oletteko muuten hoffi-ihmiset opettaneet koirille A:lle alkukontaktin käskyllä? Kun me sitä ensimmäisellä kerralla kokeiltiin, mutta Janen kiipeäminen oli niin raskaannäköistä, että päätettiin luopua siitä. Jos alkaa näyttää siltä, että alkaa hyppiä kontaktin yli, kun este tulee tutummaksi, niin pitää sitten opettaa alkukontaktikin käskyn kanssa. Eilen oli kanssa niin jumalattoman kuuma päivä, että treenit ottivat varmasti aika koville, vaikka Jane näyttikin jaksavan yllättävän hyvin moneen muuhun nähden... ehkä uimareissu ennen treenejä teki terää!

2 kommenttia:

Susann kirjoitti...

Onnea viisivuotiaalle Lukalle, miehen ikä :)

Mä en ole opettanut hoffeille Aan ylösmenokontaktia erikseen, vähän niinkuin tuurilla menty ;) Pihkalle olen aloittanut nakittamaan myös ylösmenoa, alkuun näytti tosiaan Pihkallakin kömpelöltä mutta äkkiä oppii ketterästi menemään. Jos äitiinsä Jane tulee niin vauhtia tulee riittämään !

Johanna ja Halla kirjoitti...

Halla kiittää onnitteluista ja lähettää myöhästyneet synttärionnittelut Lukalle! :D

Hallalle ei ole opetettu A:n yläkontaktia, sen askellus ja pomppu osuu luonnostaan kontaktipinnalle, optimaalisen kokoinen ketale siis ;) Alastulokontakti onkin sitten jo ihan eri juttu.... *huokaus*

Todennäköisesti ilmoitan Hallankin Tervikselle, ja vaikken ilmoittaisikaan niin tullaan silti paikalle. Näkemisiin siis siellä :)