torstai 25. elokuuta 2011

Epäviralliset möllikisat

Meillä oli tänään viikottaisissa agilitytreeneissä möllikisat. Koirakoita oli paikalla kaksi peruskoirakkoa sekä yksi vieraileva osaavampi koirakko. Luvassa oli siis vähintään ykkösluokan hyppyrata, eli kontakteja ei radalla ollut. Radalla oli ensin kolmen esteen alkusuora, hyppy, rengas, hyppy ja sitten yhdeksänkymmenen asteen kulmassa seuraava hyppyeste, josta putkeen. Putkesta takaisin edellisen esteen yli ja pöydälle. Pöydän jälkeen jatkettiin hieman haastavampi estekuvio ja sitten taas putki ja kaksi hyppyestettä.

Osaavampi koirakko pääsi aloittamaan radan ja me saatiin katsoa suorituksesta vinkkejä. Kyseisen parin pöytä meni läpijuoksuksi ja koira jätti renkaan hyppäämättä. Sitten oli meidän toisen peruskoirakon vuoro. Heillä oli vähän ongelmia siinä, ettei koira meinannut pysyä paikoillaan lähdössä. Koira varastikin lähdössä ja ohjaajalla oli tästä johtuen kiire pöytään asti ja niinpä muutama kohta radalla meni vähän hermoiluksi, kuitenkin virheettä. Pöydällä ei koira myöskään pysynyt vaan pöytä piti ottaa uudestaan kolmeen kertaan, jonka jälkeen rata meni jälleen ihan mukavasti. Lopussa tais tulla vielä joku kielto. Viimeiseksi oli meidän vuoro. Jane pysyi hienosti alussa odottamassa ja sainkin siihen parin esteen etumatkan. Alku rata meni todella hienosti. Pöydälle hidastin Janen vauhtia vähän liiaksikin, mutta muuten se sujui hyvin. Myös loppupätkän ohjauskuvio meni nappiin, mutta kahden viimeisen hyppyesteen ohjaus levisi, josta johtuen Jane teki turhan suuren karteen, eikä oma paikkakaan ollut hyvä, vaan olin menossa viimeisen esteen siivekettä päin. Niinpä viimeiseltä hyppyesteeltä kielto ja uusinta hypyltä riman pudotus joten virhepisteitä 10. Aikakin oli ihan mukava, hävisimme muistaakseni vain muutaman sekunnin Janea puolet pienemmälle vauhtitykille ja kun ottaa huomioon, että heilläkin pöytä meni läpijuoksuksi... Tällä tuloksella liikeni sija 1/2. Olin kyllä aivan mielettömän tyytyväinen meidän suoritukseen! Jane toimi ihan loistavasti, seuras ohjausta ja suoritti kaikki esteet varmasti. Saatiinpa palkkioksi pientä purtavakin, minä sain Pepe-lakun ja Jane pihvitikun.

Parin viikon päästä alkaa JAT:lla syysjakso ja me saatiin iloksemme paikka myös syksyn ryhmästä. Syksyllä ollaan Janen kanssa möllitason ryhmässä ja saatiin samaan ryhmään myös toinen hovawartkoirakko Mona ja Luna (Damirazin Gaunis Gimma), joten innolla kohti uutta agilitykautta! Kuka tietää, ehkä jo ensi syksynä kisataan virallisissa epävirallisissa kisoissa :D

1 kommentti:

Susann kirjoitti...

Hyvä Jane ja Anna, siittä se lähtee, kisakärpänen purru ;)

Peukutetaan täällä luonnetestiä, toivottavasti saat sen videoitua.