tiistai 30. elokuuta 2011

Janen luonnetesti

Jane oli ilmoitettu 28.8.2011 pidettyyn luonnetestiin Jyväskylään Palokkaan. Tuomareina luonnetestissä toimivat Marco Vuorisalo ja Katri Leikola. Luonnetestipaikka oli aika haastava koiralle, kun yleisö oli niin lähellä testausaluetta. Meilläkin oli yleisössä paljon treenikavereita ja perheenjäsenkin. Koirat keskittyivät kuitenkin testiin eivätkä pyrkineet kesken testin yleisön joukkoon.

Janen testi meni kuta kuinkin odotettuun malliin. Ainoastaan puollustus osiot olivat minulle kysymysmerkkejä, sillä meille ei ole normi elämässä tullut mitään uhkaavia tilanteita vastaan. Jane toimi Lukaa ärhäkämmin puollustustilanteessa, mutta ei kuitenkaan antanut mitään merkkejä siitä, että olisi valmis käyttämään hampaitaan. Tilanne voisi tietysti olla toinen jos minäkin käyttäytyisin hätääntyneesti. Uhkaustilanteissa Jane kuitenkin pysyi koko ajan tilanteessa, eikä yrittänyt lähteä karkuun ja haukkui uhkaa kohti. Vähän etäisyyttä on välillä syytäkin ottaa uhkaan, mutta silti rintamasuunta pysy hyvin uhkaa kohti. Pimeässä huoneessa Jane oli vähän vaisumpi kuin olisin osannut odottaa, mutta ehkäpä siinä alkoi Janella jo painaa testin kuorma eikä pimeässä huoneessa liikkuminen ollutkaan enää kovin vapautunutta. Jane löysi myös ennen minua tuomarit ja Jane olisi ehkä kaivannut heiltä vähän vahvistustusta ja kehuja, kun mitään ei kuulunut vaan tuomarit vaan seisoivat jäykkinä niin alkoi Janeltakin vähän usko loppua. Lopulta Jane kuitenkin minut löysi. Tynnyristä ja kelkasta Jane palautui äkkiä mutta haalari pääsi pelästyttämään Janen pahemman kerran ja siitä jäikin Janelle vahvempi muistijälki.

Tuomarit luonnehtivat Janea niin, että taistelutahto on se Janen "juttu" ja sillä se yrittää selvitä tilanteesta kuin tilanteesta. Pimeässä huoneessa, jossa ei voikaan taistella onkin sitten keinot vähän vähemmässä. Janella on tuomareiden mielestä KANTTIA :). Koiraa saatiin kuitenkin testissä kuormitettua ja pehmeyttäkin testissä näkyi (muun muassa tuossa haalari kohdassa). Myös ohjaaja sai kiitosta koiran kehumistavasta :D

Tässäpä olisi videota testistä katseltavaksi!

4 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Suurkiitos videosta ja onnittelut hyvästä testituloksesta!

Susann kirjoitti...

Nyt on pari kertaa katsottu video läpi, onnea vielä tätäkin kautta koiran näköisestä tuloksesta :)

Luumuilija kirjoitti...

Onnittelut hienosti menneestä luonnetestistä! Täällä jo odotellaan että oma ipana varttuisi vielä vähän, ja aikuistuisi! :)

Aku kirjoitti...

Hienoa että sait videon ladattua, huonoista neuvoista huolimatta :)
Ihan on isänsä tyttö, Roope on ylpeä.